Categories
Norsk

“Pungplager” OK brukernavn

Den tyske on line-tjenesten AOL, som ifjor avslørte en homosekuell amerikansk offiser overfor arbeidsgiveren slik at han mistet jobben sin i forsvaret, sensurerer nå seksuelle minoriteters brukernavn.

Michael Lenz i Berlin, som kalte seg “Pisshomse” og “Pungplager”, fikk sperret sin adgang til AOLs pratelinje. Et melding viste at han ikke lenger hadde tilgang til tjenesten, og at han skulle ta kontakt med AOLs medlemskontor. Michael Lenz fikk da vite at et medlem hadde klaget over pseudonymene Pisshomse og Pungplager slik at man hadde sperret linjen hans.

Det oppsto en livlig diskusjon som sluttet med et kompromiss: Lenz aksepterte å fjerne brukernavnet Pisshomse, mens AOL-medarbeideren ikke fant ordet Pungplager støtende slik at Lenz fortsatt kan smykke seg med det navnet på nettet.

AOL har over 800.000 kunder i Tyskland.

Queer/QX/Skeive nyheter
Denne artikkelen er hentet fra Skeive Nyheter 9.2.1999