Categories
Norsk

Homsene leder an fetisjmoten

Det er ikke bare den franske moteskaperen Jean-Paul Gaultier som flørter med fetisj og sm i sine kreasjoner. Texashomsen Tom Ford i det italienske motehuset Gucci, kler nå opp rike kjendiser verden over i åletrangt lærtøy, melder Dagsavisen.

Ikke siden biseksuelle Marlon Brando poserte som antihelt iført svart lærjakke av merket Perfecto i filmen “The Wild One” på 50-tallet har lærfetisj vært så trendy som i år. Det å kle seg rampete er blitt så stuerent at ekte rebeller snart må ty til dressjakke og slips dersom de ønsker å provosere.

Siden Tom Ford ble ansatt hos Gucci i 1992, har han revolusjonert det litt trauste, men skandalebefengte motehuset med sin rocka design. Og med den lille, figursydde lærjakken som ble lansert i fjor høst har han skapt en ny klassiker som er helt på høyden med denimjeans og hvite t-trøyer – ikke akkurat hverdagskost i motebransjen. Å ha noen av kjendisverdenens største trendsettere på kundelisten skader ikke akkurat imagen. Og dermed har Guccis kreative redningsmann underbygd sitt renomé som en av 90-tallets største moteskapere og sannsynligvis besørget seg evig liv motehimmelen.

Madonna, Victoria “Posh Spice” Adams og Tara Palmer-Tomkinson er alle med i motens eksklusive mc-klubb og klemmer sine berømte kropper inn i den figursydde jakken som i år har vært på flere magasinomslag enn Cindy Crawford. Imens jobber kopistene hardt for å imøtekomme etterspørselen fra mindre velstående moteløver, og den berømte jakken finnes nå i utallige kopier i butikkene til en brøkdel av prisen på originalen.

Jean-Paul Gaultier:
Gaultier om drag, sm og samarbeid
Hentet fra Skeive Nyheter 10.7.99

Den franske motedesigneren Jean-Paul Gaultier overrasket ifølge Aftenposten motebransjen da han torsdag gjorde det kjent at han inngår samarbeid med det “straighte” motehuset Hermes.

Hermes forplikter seg til å investere 150 millioner franske franc i Jean-Paul Gaultier-gruppen. Det har lenge vært spekulert i at Gaultier ville ta over couture-avdelingen til Yves Saint Laurent når Saint Laurent bestemmer seg for å legge moteskapingen på hyllen. Med Hermes-avtalen sikrer Gaultier seg full styringsrett og nok kapital til å utvikle seg videre, så spekulasjonen om YSL-fremtiden blir neppe mindre i tiden som kommer.

Jean-Paul Gaultier, som slo igjennom på 70-tallet, er tydelig påvirket av sm-scenen, ulike fetisjistiske ytringer og dragverdenen. – Alt som berører meg interesserer meg, sier han til den nye franske homoavisa Rebel. – Det behøver ikke bety at jeg utøver det, men det er sant at det fins ting jeg selv liker og som jeg kan gjøre. Gaultier har tidligere fortalt til homoavisa “The Advocate” om sin venn Francis Menuge som døde av aids i 1990.