Categories
Arkiv 1997 - 2002 Norsk

Ny norsk seier i lærhomoEuropa

Denne artikkelen er hentet fra Skeive nyheter 7.9.1999
De norske lærhomsene har klart det igjen: I helgen ble Peter Wallace (31) kåret til Mr Leather Europe 1999 eller Mr Leather ECMC, på årskongressen til The European Confederation of Motorcycle Clubs i København. Dette følger en årviss rekke med norske seire de siste fire årene: Norsk forslag om antinazi-vedtekter vedtatt av lærEuropas høyeste organ i 1998. Peters samboer, Stein Losnegård (33) kåret til Mr Leather Europe i 1997 og det norske forslaget om at ECMC skal kunne jobbe for alle lærhomsers menneskerettigheter ble endelig vedtatt på årsmøtet i 1996.

Peter ble Europas lærkonge i København etter å bli kåret til Mr Leather SLM-Oslo på lærklubben i Grønlandsleiret 13. juni i år. Hans samboer Stein Losnegård kommer til å følge ham rundt på all representasjon i året som kommer. Kjenner vi guttene rett kommer de til å slå et slag for menneskerettigheter og aidsarbeid der de setter sine lærstøvler. Samboer Stein sitter forøvrig i LLHs diagnoseutvalg, med det formål å fjerne sykeliggjørende diagnoser på fetisjisme og sm i verdens helseorganisasjon WHO.

Den nykårede Europamester uttaler til SLM-bladet “Lenka” at det er bra at de nordiske klubbene har tatt fram spørsmål om ytringsfrihet og menneskerettigheter for lærhomser. – Det at lærklubbene engasjerer seg politisk gjør oss til noe mer enn bare sexklubber. Det primære for klubbene er å skape en trivelig og kameratslig atmosfære. Men samtidig er det viktig at klubbene hjelper folk til akseptere og leve ut sin egen seksualitet, uavhengig av samfunnets fordommer, sier Peter, som tenner på menn som kan by på et smil! Og det kan Peter.

-Jeg tenner på latter, sier han sier han til tidsskriftet Løvetann. “Smilet til den lune kjempen med blond manke er flørtende, følsomt, sårt og speiler styrke, ro -og livsglede”. Ikke så merkelig at han gikk av med seieren i København både med den holdningen og den utstålingen, begge deler like viktig i en slik kåring.

– Homse, visste jeg at jeg var veldig tidlig, ler han til Løvetanns reporter Christer Dynna. Jeg forførte min første mann da jeg var fem år, han var syv og dagmammaens sønn. Siden fikk familien vite det. Da var han blitt nitten. -Å gå til lærmiljøet var ingen markant overgang for meg, det er bare en av mange fasetter.

På spørsmål om hvorfra han har sitt vinnende vesen forklarer han seg med en spesiell familie hjemme i Sverige. Peter har vokst opp i Göteborg, og lærklubben var bare et steinkast fra hans leilighet. Han har også vært til sjøs og bodd fire år i utlandet, i Sveits, Sør-Korea og USA. Han har frekventert lærbarer over hele verden – Cape Town. Singapore, Seattle.

Foruten sine skotske aner hadde han en bestemor som danset på Folies Bergéres i Paris på 20tallet, han har selv besøkt kabaretteateret og sett et maleri av henne som henger der fremdeles. Familien reiste mye allerede da han var barn, Peter og broren var alltid med når de “åkte rundt”. De bodde noen år i USA. Siden gikk han ett år på hotellfagskole i Sveits. Det ga ett års jobb på hotell i Seoul i Korea.

I dag er den 1,97 cm høye kjempen med interesse for friluftsliv, sport og parties, restaurantsjef i åssiden i Oslo. Peter og hans samboeren Stein har han vært sammen i snart to år.

Les forøvrig mer om Peter Wallace i septembernummeret av tidsskriftet Løvetann som har flere temasider om SLM-Oslo, fetisj og sm-miljøet, blant annet om fotfetisjisme og definisjoner på de vanligste ord og uttrykk i lærmiljøet.

Relaterte saker

SLM Oslo ved 20 års jubiléet i 1996
Mange av våre homoledere var også “sånn”; over hele landet som spydspisser og arbeidsmaur i kampen for alle homoers rettigheter. Men sine innerste hemmeligheter delte de bare med noen få likesinnede…helt til SLM kom på banen 7. mai 1976.

ECMC 25 år 1999
Du har sikkert sett dem på byen med skinnjakker og ECMC-merket på skulderen. Håndtrykket symboliserer kameratskap, respekt og gjensidige avtaler mellom samtykkende voksne homofile menn.
Foto: SLM Oslo
SLM Oslo ved 20 års jubiléet i 1996
Mange av våre homoledere var også “sånn”; over hele landet som spydspisser og arbeidsmaur i kampen for alle homoers rettigheter. Men sine innerste hemmeligheter delte de bare med noen få likesinnede…helt til SLM kom på banen 7. mai 1976.

ECMC 25 år 1999
Du har sikkert sett dem på byen med skinnjakker og ECMC-merket på skulderen. Håndtrykket symboliserer kameratskap, respekt og gjensidige avtaler mellom samtykkende voksne homofile menn.