Categories
Norsk

Lærbryllup avsluttet homodagene i Stockholm

Lærlesbene Cattis og Helene gifter seg også på film
Skeive nyheter skrev i sommer (nedenunder) om lærlesbene Helene og Kattis som avsluttet homodagene i Stockholm med et lærbryllup. Nå kommer jentene også på tv. Svensk tv har fulgt jentene i høst og resultatet kan ses på onsdager kl 2130 i kanal5. Corkynet 5.10.99.
Under stort mediaoppbud og publikums jubel steg lærlesbene Helene og Kattis opp på scenen i PridePark og lovet å elske hverandre i gode og onde dager. Dette melder Homoplaneten.

Partnerskapseremonien begynte med en motorsykkelkonvoi som førte det lærkledte brudeparet med brudepiker fram til scenen. Med et solid grep om brudebuketten, klatret Helene, leder i lærlesbeforeningen Lash, og hennes utvalgte Kattis opp på scenen for å møte den kvinnelige partnerskapsforretteren.

Foruten forretterens ord om hva partnerskapet innebærer av plikter og rettigheter, ble det også lest opp to dikt og sunget en unison versjon av “Som stormen river åpent hav”. Etter dette ble de to lærlesbene erklært som rette ektefolk å være.

Sverige fikk sin partnerskapslov i 1995, to år etter Norge.
Denne artikkelen er hentet fra Skeive Nyheter 7.8.1999 og 5.10.1999.

 

Lærlesbene Helene og hennes Kattis inngikk partnerskap under avslutningen av homodagene i Stockholm 1999
Foto: Homoplaneten