Categories
Norsk Seksualpolitikk

Punker med oppvekst hos Wam og Vennerød

Punker med oppvekst hos Wam og Vennerød:
Anmelderne positive til Thomas Robsahms nye film

Historien i “S.O.S” har klare paralleller til Pedro Almodovars “Bind meg, elsk meg” der den mannlige hovedpersonen også lenkes med håndjern til en seng. – Det er i så fall ikke første gangen jeg har latt meg inspirere av andre regissører, men denne gangen fikk jeg faktisk ideen i en drøm, sier regissør Thomas Robsahm (35) ifølge Bergens Tidende. Thomas Robsahms nye film “S.O.S” er ifølge ham selv allikevel ganske ulik den åpne homofile Pedro Almodovars “bondage-film”.

Det er ikke bare Almodovar som i så fall har inspirert Robsahm. Oppveksten med de ikke fullt så åpne herrene Svend Wam og Petter Vennerød har heller ikke gått upåaktet hen, skal vi tro LørdagsDagbladet for 28. august. “Fem døgn i august”, het Robsahms skuespillerdebut. Han var åtte år gammel. Heretter ble det mye Wam og Vennerød. “Åpen Framtid” 1983, “Adjø Solidaritet” 1985. Thomas spilte og assisterte, og på ett tidspunkt sa Thomas at de hadde lært ham alt han kunne om film.

Hver sommer gjennom hele barndommen reiste Thomas til Italia for å besøke sin far, den berømte skuelspilleren Ugo Tognazzi som spilte i “Etegildet” og den Oscar-nominerte “La Cage Aux Folles”. – I en periode var jeg ekstremt flau over å ha en rik og berømt far, sier Robsahm. Jeg var pønker og spilte i band og hørte til det miljøet der.

I fjor laget Robsahm kortfilmen “All You Need Is Love”, en reklamefilm for kjærlighet. Nå har han laget “S.O.S.”, der handlingen primært utspiller seg i senga.

– Jeg ser på håndjernene filmen som en metafor for et kjærlighetsforhold, sier regissør Thomas Robsahm til Rogalands avis. Håpet om drømmepartneren, at kjærligheten ofte er vanskelig osv. Birolleinnehaver Kjersti Holmen tror på sin side at det slett ikke bare er de med forkjærlighet for håndjern i sengen som har noe å hente i filmen.

Skeive nyheter har scannet gjennom web-anmeldelsene av Thomas Robsahms nye film “S.O.S.”.

– “S.O.S.” er en positiv overraskelse, mener Aftenpostens anmelder Per Haddal, som kaller filmen “en småvittig, veldreiet, velorganisert romantisk komedie med lekkert foto og lekre mennesker” som settes på prøve.

Både Dagbladet og VG gir filmen terningkast fem, mens Nettavisen kårer den til helgens beste film på sin rankingliste. Thomas Robsahm har laget et erotisk filmspill som burde appellere godt til både kvinner og menn i alle aldre, mener Nettavisen.

Kjersti Mjør i Bergens Tidende lar seg også sjarmere av Robsahms film, som hun kaller en “Bisarr sjarmoffensiv”. – “S.O.S.” er blitt en sjarmerende film om å det å ha mot til å elske et annet menneske. Gjennom godt håndverk klarer Robsahm å fortelle sin enkle, men bisarre historie på en orginal og vakker måte, skriver Mjør.

Dagsavisen er den eneste vi fant med bortimot slakt: – Platt seksuell komedie med klønete forsøk på satire, skriver avisens anmelder.

Les noen av omtalene:

Robsahms dynegymnastikk
Historien i “S.O.S” har klare paralleller til Pedro Almodovars “Bind meg, elsk meg”. — Det er i så fall ikke første gangen jeg har latt meg inspirere av andre regissører, men denne gangen fikk jeg faktisk ideen i en drøm, sier regissør Thomas Robsahm. Bergens Tidende 28.8.99 (DØD LINK)

Helgens beste på kino
“S.O.S.” garanterer for humor og varme følelser i kinosalene i de nærmeste ukene. Thomas Robsahm har laget et erotisk filmspill som burde appellere godt til både kvinner og menn i alle aldre, skriver Nettavisen 28.8.99

Kjærlighet i lenker
Den uheldige- enkelte vil si heldige – skjørtejeger i Thomas Robsahms “S.O.S” svinebindes så ettertrykkelig av et oppfinnsomt kvinnfolk at, ja, det er en ren fornøyelse. Dagbladet 28.8.99

Eroklikk på sengekanten
Thomas Robsahm sier hans nye film “S.O.S” er ganske ulik Pedro Almodovars “Bind meg, elsk meg” der den mannlige hovedpersonen også lenkes med håndjern til en seng. Stavanger Aftenblad 28.8.99 (DØD LINK)

Håndjernsex, løgn og kjærlighet
– Jeg ser på håndjernene filmen “S.O.S” som en metafor for et kjærlighetsforhold, sier regissør Thomas Robsahm. Håpet om drømmepartneren, at kjærligheten ofte er vanskelig osv. Kjersti Holmen tror at det slett ikke bare er de med forkjærlighet for håndjern i sengen som har noe å hente i filmen. Rogaland Avis 28.8.99 (DØD LINK)

Lenket til filmen
– Faktisk ba italienerne oss å gjøre Alba mindre heftig og mer troverdig. For eksempel mente de at håndjern og dildo i skuffen ikke var noe for unge damer. Det hørte vi aldri noe om her i Norge, sier Thomas Robsahm til Dagbladet 28.8.99

Intimitet på italiensk
– Mange mener at “S.O.S” er blitt mye bedre fordi den ble spilt inn i Italia, på italiensk. Det vil kanskje hjelpe det norske publikum til å få en liten distanse til det hele, tror Robsahm. Dagsavisen 28.8.99 (DØD LINK)

Robsahm-rør allitaliana
– Platt seksuell komedie med klønete forsøk på satire, skriver Dagsavisen i sin slakt av Thomas Robsahms film “S.O.S”. Dagsavisen 28.8.99 (DØD LINK)

Artikkelen er hentet fra Skeive nyheter 30.8.1999

Mye alternativ påvirkning og inspirasjon for Thomas Robsahm (35)

Håndjern og dildo i skuffen ikke noe for unge damer? Thomas Robsahms nye film “S.O.S.” får terningkast “fem” både av VG og Dagbladet.

Formålet med ReviseF65 er å fjerne fetisjisme, transvestisme og sadomasochisme som diagnoser fra sykdomslisten til Verdens Helseorganisasjon.

Kontakt ReviseF65

Meld deg på diskusjonslisten

Om ReviseF65

Til engelsk hovedside

Til norsk hovedside

ReviseF65 er ikke ansvarlig for eksterne lenker. Vi har ikke kontroll over deres innhold, som kan bli endret av andre. Tips oss dersom du finner rasistiske, nazi, bareback eller ulovlige lenker – og vi vil fjerne dem.