Categories
Uncategorized

Stående ovasjoner for filmen Lærhomsen

 

Om filmen Lærhomsen i VG

0sveinfulda8242Foredrag på BVSM-kongressen ved Diagnoseutvalgets leder Svein Skeid. Jeg var den eneste ikke-tysk-talende ved kongressen.

Filmen lærhomsen ble møtt med begeistring på sommerens kongress for Tysklands største SM-organisasjon BVSM. Nettstedet sklavenzentrale.com beskriver filmen som kongressens høydepunkt og forteller hvordan den ble møtt med stående ovasjoner for sin “avbalanserte blanding av innlevende dokumentasjon, situasjonskomikk, uventede vendinger og fremstilling av en intensiv SM-sesjon”.

BVSM er en landsomfattende organisasjon for tysktalende SM-ere fra Tyskland, Østerrike, Sveits og Nederland. Hvert år samles de til kongress på slottet Buchenau nær den tyske byen Fulda. I år var 70 deltagere samlet. Lederen for Diagnoseutvalget ReviseF65, Svein Skeid, holdt 2. juni 2007 foredrag på kongressen og viste filmen Lærhomsen (The Gay Leatherman) der han selv har hovedrollen.

“Kongressens uoffisielle høydepunkt var filmnatten med visningen av „The Gay Leatherman“. Den korte og absolutt severdige dokumentarfilmen er eksamensoppgaven ved en norsk filmskole.

Filmen viser en periode i livet til en homoseksuell SM-er. Hovedpersonen synliggjør ubesværet sitt heldekkende gummiantrekk i en offentlig park og gjør ablegøyer med gardistene ved et slott.

Filmen skildrer også kjærlig og med innlevelse en intern diskusjon mellom SM-aktivister og en fetisjists små praktiske hverdagsproblemer, for eksempel med å få på seg en slik gummidrakt.

Filmen Lærhomsen ble mottatt med stående ovasjoner for sin avbalanserte blanding av innlevende dokumentasjon, situasjonskomikk, uventede vendinger og fremstilling av en intensiv SM-sesjon.”

 

LES ALT OM FILMEN LÆRHOMSEN