Categories
Norsk

Nok en offentlig lesbe i den tyske forbundsdagen

Artikkelen er hentet fra Skeive Nyheter 16.11.1998

Lesbiske Christina Schenk (bildet) som i 1992 også kom ut som sm-er, er ikke lenger alene som åpen lesbe i den tyske forbundsdagen. Fra 27. september har hun fått forsterkning av Sabine Jünger som tilhører samme parti som Schenk, PDS, eller etterfølgeren til det østtyske sosialistpartiet. I perioden 1990 til 1994 satt Christina Schenk som representant for De grønne. Sabine Jünger kom inn i forbundsdagen ved valget der forbundskansler Kohl led et forsmedelig nederlag og måtte gå av til fordel for Sosialdemokratene og De grønne. Sabine Jünger er bare 25 år gammel, men har vært politisk aktiv i PDS siden hun var 16. Sammen med Christina Schenk skal Sabine Jünger nå arbeide med et lovforslag om å likestille alle samlivsformer, og ikke minst hennes eget. Sabina har i flere år levd sammen med sin kjæreste, og nylig ble begge kvinnene mødre til lille Philip. Sabinas venninne fødte gutten, men hvem som er faren forblir deres egen hemmelighet. (Queer/QX/Skapnytt).


Parliament member out of the SM closet
The award-winning German former parliament member Christina Schenk came officially out of the closet as a sadomasochist in 1992. Before that she also came out as a lesbian. Started sex change process in 2002 and changed name to Christian Schenk (picture) in 2006. Schenk, born in 1952, was parliament member 1990-2002.