Categories
Norsk

EU-parlamentet stopper Ecce Homo

Ledelsen i Europaparlamentet i Strasbourg vil allikevel ikke vise Elisabeth Ohlsons fotoutstilling Ecce Homo. Det melder Dagens Nyheter.

Ifølge EU-parlamentets talsmann José Maria Gil-Robles, er utstillingen altfor provoserende for å kunne vises. Beskjeden fra Gil-Robles er ifølge Dagens Nyheter den tredje gangen parlamentet bestemmer og ombestemmer seg i denne saken.

Tirsdag sa EU-parlamentets ledelse først nei til visning, for senere på dagen å gi klarsignal til hele utstillingen bortsett fra Dåpsbildet av Jesus som man ville sensurere med et tøystykke.

Den spanske kristeligdemokraten Gil-Robles, som har det siste ordet, mener allikevel at utstillingen er for støtende til å vises.

– Jeg håper. Man kan ikke bare endre oppfatning hele tiden. – Å være så upålitelig er straffbart, sier EU-parlamentarikeren Marianne Eriksson (v), som har tatt initiativ til å vise utstillingen i forbindelse med delegatenes sesjon i Strasbourg neste uke.

Beskjeden fra talsmannen fører til en rekke praktiske problemer. En lastebil med Ecce Homo ombord forlot tidlig onsdag Wien med kurs for Strasbourg. Utstillingen hadde som Skeive nyheter tidligere har meldt, vært vist under homofestivalen i Østerrike, som det første land utenom Sverige.

– Vi får ikke tak i sjåførene, og når de kommer fram til Strasbourg kommer de ikke inn. Det er helt absurd, mener Eriksson.

Selv har hun lagt ut 46.000 kroner av egen lomme for å dekke transportutgiftene. Hele utstillingen ventes å koste ytterligere 25.000 kroner, penger som nå kastes på sjøen, sier Eriksson.

Derfor overveier Marianne Eriksson nå å anmelde EU-parlamentet. – De må i det minste forstå at man må holde fast på et vedtak. Dette er uakseptabelt, sier hun, til Dagens nyheter.

Denne artikkelen er hentet fra Skeive Nyheter 28.4.1999