Categories
Norsk

Nok en ærespris til Elisabeth Ohlson

Elisabeth Ohlson er blitt tildelt årets RFSU-pris for hennes fotoutstilling Ecce Homo, melder Dagens Nyheter. Begrunnelsen er at hun med stort mot har synliggjort undertrykkelsen av homoseksuelle ved på en kunstnerisk måte å illustrert Jesu kjærlighet til alle mennesker.

Dette er foreløpig Ohlsons åttende pristildeling på under ett år. Tidligere i vinter mottok hun RFSL Gøteborgs Allan Hellman-pris og under Europride ifjor fikk hun Haacan Fagerströms pris 1998 for sin synliggjøring av hiv og aids i sin fotokunst. På Verdens aids-dag 1. desember ble Ohlson tildelt Lars Radings kulturpris av Noaks Ark. Ifjor høst ble hun utnevnt til en av årets damer av tidsskriftet Damernas v”rld og årets kvinne av jenteklubben Bitch i Stockholm. Til sist men ikke minst fikk den dyktige fotografen Elisabeth Ohlson lesernes pris for Årets bok og Årets Homo ved QXs gaygalla i februar. Da Efva Attling och Mark Levengood delte ut den edle prisen ville jubelen ingen ende ta, skriver QX, om arrangementet der 1000 personer fikk plass innendørs, i tilegg til dem som sto i kø utendørs.

RFSU-prisen er blitt delt ut siden 1991 ble overrakt i forbindelse med RFSUs landskongress i Stockholm.

Denne artikkelen er hentet fra Skeive Nyheter 28.4.1999