Categories
Norsk

Elisabeth Ohlson og Lars Elton om Jesus og lær/SM-homser


Elisabeth Ohlson (bildet):

“Guds kjærlighet gjelder også lærhomser!”
Elisabeth Ohlson til NTB Pluss. Bergens Tidende 29.4.99

“Ingen andre steder har jeg lært så mye om vennskap, kjærlighet og tillit som av lærhomser.” For er det noen krets i homoverdenen som har vært “menneskelige læremestre” for Elisabeth Ohlson så er det lærhomsene. Elisabeth Ohlson til en svensk forsamling av kristne homofile.

“Slik jeg leser evangeliene står Jesus alltid på de svakes side, uttalte Ohlson til Dagens nyheter. – Han ville ha tatt seg av de homoseksuelle og hevdet deres likeverd. “Lærhomser, transvestitter og hiv-positive er de grupper som har lavest status av alle. Derfor har jeg valgt dem i mine bilder”, fremhevet hun. I homomiljøer forekommer det at man rangordner hverandre, fortsatte Ohlson. Og da havner lærhomser og transvestitter langt ned i hierarkiet, ettersom man skammer seg over dem som man ikke anser burde være en av oss.”

Bildet “Veropet” (helt til høyre) med Jesus omkranset av lærlesber og -homser er min favoritt”, uttalte Ohlson på den siste omvisningen i Oslo Rådhus 30. mai 1999.

Den prisbelønte kristne og lesbiske fotografen Elisabeth Ohlsons utstiliing “Ecce Homo” omfatter 12 bilder som viser Jesus sammen med homoseksuelle basert på berømte klassikere. Ecce Homo er mest publiserte svenske fotoutstillingen noensinne. Siden premieren i 1998, har Ecce Homo blitt vist verden rundt og Elisabeth Ohlson har blitt anerkjent som en av verdens ledende foto-kunstnere.

http://www.ohlson.se/utstallningar_laderbogar.htm

http://www.ohlson.se/utstallningar_ecce.htm


– Jesus ville inkludert de perverse

Kunstneren Bjarne Melgaards (bildet) utstilling “Skam” fikk positiv anmeldelse i Norges største avis VG 22. mai 2003. Anmelderen Lars Elton skrev:

Å være utstøtt fordi du avviker fra normen, er en ekstrem erfaring, enten årsaken er den ene eller den andre. Enten bukker du under av skam, eller du mobiliserer motkrefter som i seg selv kan være uttrykk for smerte”.

“Jesus spiste med syke og prostituerte, og gjorde ikke forskjell på fattige eller utstøtte. I dagens samfunn ville det antagelig vært de aids-syke, de homoseksuelle og de med perverse interesser Jesus ville vist sin åpenhet overfor.”