Categories
Norsk

Slutt på Enkas lærbar-prosjekt

Slutt med lærcafé på Enka
På grunn av svakt besøkstall i desember, er det fra nyttår slutt på Enkas lærbar-prosjekt melder SLM-Oslos nettsider. Det blir dermed ingen “ren” lærbar på torsdager og søndager.

Etter en bra start i oktober gikk det noen uker med svak økning i besøket, fram til en topp i november, deretter dalte besøket kraftig i desember, og Enkas ledelse har nå besluttet å avslutte prosjektet med egen lærbar på torsdager og søndager. – Vi kunne ikke fortsette å drive med underskudd, sier daglig leder Ivar Berge til SLM-online, men presiserer at fredager og lørdager vil fortsette som før, og SLM-ere er spesielt velkommen de helgene det ikke er noe på SLM. Baren blir sannsynligvis fortsatt åpen torsdager og søndager, men da for et mer tekno/dance-rettet publikum (hvor også lærfolk er velkommen – men altså ingen “men-only” bar).
Reportasje om lærcaféen på Enka 23.10.2000
Det er foreløpig ikke dresscode, men de fleste som kommer er i lær, gummi eller combat. Bladene MP og Lenka blir lagt ut som lesestoff for de som vil vite mer om SLM. “Cella” er også åpen fredager/lørdager, men da fungerer det mer som et siderom til diskoteket – nesten som på “gamle” Enka i Møllergata. SLM-ere i lær eller gummi er lovet gratis entre også i helgene (ikkemedl.: kr. 60).

Lokalet er utstyrt med noe for en hver smak og behørig utsmykket av Øyvind (til venstre på bildet), selv medlem i SLM-styret. Scenograf Worm (til høyre på bildet) er mannen bak designen i lokalet.

Omkledningsrom

For de som ikke vil komme til Enka fullt oppkledd tilbys det eget omkledningsrom som kan avbenyttes etter behov.

Ingen skal føle seg for trygge på hva som kan foregå i lokalene utover kvelden. Hvis du ikke oppfører deg ordentlig må du sone tid i CELLA, bli buret inne i “bardisken” (se bildet under), spottet i gapestokken eller korsfestet i “bakevja”. Eller du kan bli tvunget til å strippe ved stålstanga på bardisken. Her finner du alt fra froskemannsdrakt til militære effekter, gassmasker og annet snacksy utstyr.

Yes, sir! burde bli det nye kodeordet for å slippe inn i lærbaren på søndager.

Enka håper å kunne innfri noen av forventningene SLM’ere har til lærbaren, men føler seg i trygge hender ettersom både Øyvind, Worm og flere fra miljøet har bistått med råd og vink om interiør og miljø.