Categories
Norsk

Harvey McGeorge: Heksejakt mot menneskerettighetsaktivist

Av Svein Skeid 30.11.2002

Den amerikanske våpeninspektøren Harvey McGeorge (53) blir hengt ut fordi han har jobbet for å informere om sikker, sunn og samtykkende SM-sex. Våpeninspektørenes svenske leder Hans Blix fastslår at McGeorges privatliv ikke er relevant for stillingen som våpeninspektør. Smia-info 30.11.2002

Det er nå klart at våpeninspektørenes svenske leder Hans Blix ikke har noen planer om å sparke Harvey McGeorge (53) som våpeninspektør, selv om McGeorge selv har tilbudt å trekke seg for “ikke å skade” FN-oppdraget.

Leather Leadership Conference (LLC) og National Coalition for Sexual Freedom (NCSF) der McGeorge er primus motor, driver seriøst menneskerettighetsarbeid blant annet overfor SM-ere og fetisjister, og er noen av forbildene for det norske arbeidet med å fjerne fetisj/sm-diagnoser.

Det svært seriøse sikrere sex-arbeidet til disse organisasjonene blir latterliggjort når denne saken går verden rundt. Påfallende er det også at norske aviser sluker rått amerikanske avisers fråtsing i fordommer. USA er tross et land som ikke er kommet lenger enn at de har yrkesforbud for homofile i forsvaret.

Paradoksalt er det også at nettopp NCSF gjennom flere år gjennom undersøkelser har påpekt den omfattende diskriminering som finner sted overfor fetisjister og sadomasochister, enten de er skjulte, og ikke minst dersom man våger å stikke hodet fram i lyset.
Det er tydelig at folk som av ulike årsaker er vraket av Blix som våpeninspektører, bruker McGeorges seksuelle legning for alt den er verdt for å diskreditere Blix og oppdraget i Irak, som konservative krigslystne amerikanere ser med stor skepsis på. Som homse husker jeg godt hvordan homofili for 20-30 år siden hadde nettopp samme syndebukk-funksjon dersom du var i konflikt med noen. Faktisk det første som ble brukt mot deg.

Saddamasochist

Amerikanske medier morer seg storlig over pikanterier i McGeorges privatliv, og kaller ham “Saddamasochist”. Sist ute i Norge er Nettavisen med headingen “tenner på stridshoder” behørig illustrert med håndjern. En kan spørre seg om sm-ere helst skal være sosialklienter i våre samfunn. Ikke få av våre egne talsmenn og kvinner har opplevd trusler om yrkesforbud – å miste jobben sin – dersom de ikke holdt seg unna all offentlighet med sin legning. Det gjelder ledere både i SMil, Smia og Colorful People/Cat People gjennom de siste 10 år.

Interessant å merke syns jeg, er at flere aviser omtaler McGeorges sm-engasjement som en “seksuell orientering”. Kanskje et mål å få SM inn i antidiskriminineringsloven. Da homofile kom inn i loven i 1981 var et av hovedargumentene nettopp pressens aggressive holdning overfor (homofile) seksuelle minoriteter (Else Bugge Fougner og Berthold Grünfeld i Norges Offentlige Utredninger om strafferettslig vern for homofile, 1979).
English
text
Witch hunt against human rights activist
The American weapons inspector Harvey McGeorge (53) was scandalised and ridiculed in the press throughout the world because he had worked to inform people about safe, sane and consenting SM sex. The weapons inspector’s Swedish boss, Hans Blix, stated however that McGeorge’s private life was not relevant to his position as a weapons inspector (Source: Smia-info November 30, 2002).

“Dr Blix has no intention to fire McGeorge, because he is a highly qualified and competent technical expert”.
Harvey McGeorge (53) blir hengt ut fordi han har jobbet for å informere SM-ere om sikker, sunn og samtykkende SM-sex.
Ewen Buchanan, talsmann for FNs våpen-inspektører (UNMOVIC), sier at McGeorges privatliv ikke er relevant og sier søkeren er svært kvalifisert.

Harassment of and discrimination against women who choose to engage in S/M practices is an everyday occurrence. That so many women in this community are “in the closet” makes them particularly vulnerable. Leather Leadership Conference.