Categories
Norsk Seksualpolitikk

Sikrere SM-Sider Stenger

Tre års fengsel for besittelse av SM-bilder
Britiske myndigheter foreslår tre års fengselsstraff for folk som laster ned SM-bilder fra internett. Dette skriver engelske aviser. Amerikanske nettsider med opplæring i sikrere SM-praksis stenger samtidig i frykt for rettsforfølgelse.
– Innstramningene rammer også de mange norske som har personlige profiler på britiske og amerikanske nettsamfunn, sier Svein Skeid i Smia og ReviseF65. Tiltakene kan skade hiv- og helseforebyggende arbeid overfor sm/fetisj-gruppen, mener han.

I de siste månedene har amerikanske og britiske myndigheter varslet tiltak for blant annet å stoppe SM-innhold på folks personlige internettsider. Dette skal gjelde både tekst og bilder. International Mr Leather John Pendal oppfordrer nå folk om å støtte den britiske organisasjonen Backlash, og den amerikanske organisasjonen The National Coalition for Sexual Freedom, som kjemper mot disse angrepene på folks ytringsfrihet. http://www.unfettered.co.uk/bdsmrights/backlash.html
www.ncsfreedom.org/

Amerikanske myndigheter strammet 22. juni inn på en 10 år gammel sedelighetslov (the Law 18 U.S.C. 2257) og angriper nå SM-eres ytringsfrihet på personlige profiler. Blant annet den tradisjonsrike nettsiden (og bladet) Bound and gagged, så seg tvunget til å stenge all virksomhet. 22. oktober ble det varslet nye innstramninger.

I tillegg til Bound and gagged, har malebots.com, www.bondagezine.com og www.LeatherNavigator.com så langt enten stengt sidene sine, eller iverksatt radikal selv-sensur.

Midori, en forfatter som driver opplæring i sikre bondage-teknikker, har stengt sin webside BeautyBound.com i frykt for rettsforfølgelse.

SM – MYTER OG FAKTA

LES MER HER:

Les spalten til John Pendal, International Mr Leather 2003
www.iml2003.com/being27.htm