Categories
Uncategorized

Æreslærhomse

Svein Skeid ÆRESLÆRHOMSE I SLM

Fra SLM-Oslo sine nettsider februar 2000: Skeive nyheters redaktør Svein Skeid ble sist lørdag (19.2.00) tildelt æresmedlemskap i SLM-Oslo blant annet for sitt holdnings- og hiv-forebyggende arbeid i fetisj/sm-miljøet gjennom tjue år. Den mangeårige redaktøren av medlemsbladet “Lenka” og tidligere styremedlem i SLM-Norge, ble ved overrekkelsen rost av SLM-formann Rainer Stange, for å ha satt seksualpolitikk og synliggjøring på dagsordenen i det norske og europeiske lærmiljøet, overfor resten av homobevegelsen og omverdenen. Prisen var en plakett, designet av billedkunsteren Øivind Rauset, og livsvarig medlemskap i foreningen. Månedsavisa Blikk april 2000Svein Skeid æreslærhomse. 

Som den andre i SLM-Oslos historie er Svein Skeid utnevnt til æresmedlem av foreningen etter 20 års innsats for lærmiljøet. SLM-Oslo er en av de mest profilerte lærklubbene i europeisk sammenheng, og Svein Skeid var arkitekten bak SLMs forslag om å sikre demokrati og menneskerettigheten noe som i 1996 fikk gjennomslag i den europeiske lærhomse- sammenslutningen ECMC. Vedtaket går ut på å jobbe for å få fjernet sm og fetisj som sykdomsdiagnose Svein Skeid har også vært en sentral pådriver for ECMCs antinazi-vedtak. 

Under overrekkelsen sammenliknet SLM-formann Rainer Stange Skeid med Kim Friele ved at begge har flyttet mot strømmen av seksuelle flyktninger – ut av hovedstaden. Svein Skeid bor sammen med kjæresten Tore Stensby i Sørskogbygda ved Elverum. 

– Jeg er opptatt av alle homser og lesber, men jeg er veldig opptatt av at ingen skal være bedre enn andre. Ennå er det enkelte homser og lesber som ønsker lærhomser dit pepperen gror. Lærhomser er en minoritet i minoriteten, og å løfte opp en slik gruppe er både meningsfullt og viktig, sier Svein Skeid til Blikk. Det å holde SLM-lokalene åpne er også seksualpolitisk viktig” sier han. – Å skape et godt miljø er fundamentet for at noen skal være åpne og tore å stå på barrikadene. De siste seks årene har det blitt lettere å komme til vårt miljø. Vi har gått fra å være “en losje” til å bli et åpent tilbud. Det er en ære å få være i et slikt miljø, synes Svein Skeid. (thp)