Categories
Uncategorized

MEST POPULÆR

NORGES MEST POPULÆRE 

2000, juni (eller april?). Leserne av den homofile nettavisen It-is.no kåret Skeive nyheters redaktør Svein Skeid til Norges mest populære mannlige homofile. Anne Holt var den mest populære kvinnelige homofile ett tidels prosentpoeng foran Skeid. Homoer er som folk flest – forskjellige”. Svein Skeid på homonettstedet it-is.no 2000.

SKEIVE NYHETER 

2000, 19, september. ”Svein Skeid er en av de virkelige pionerene i dagens Homo-Norge, ikke minst på grunn av sin rolle som gründer, webmaster og redaktør av nettstedet skeivenyheter.no. Han var den første til å være online med homo-stoff. Han er æres-lærhomse og svak for lærlesber. Hjertet banker for minoritetene i minoritetsgruppene.” ”Svein Skeid er rikshomse og en av ildsjelene i det offentlige Homo-Norge. Hvem er så denne Skeid? Engasjert, sårbar, sjenert, provoserende, kjærlig og kreativ sier han selv.” Arild Thøgersen på homonettstedet It-is.no 19.9.2000. 

TÅRER

Etter 20 års seksualpolitisk arbeid for lærmiljøet ble han i år kåret til æres-lærhomse i SLM-Oslo. Skeid ble faktisk så rørt at han begynte å grine. Den lissom-tøffe-lærhomsen gråt så tårene trillet. Hvem skulle tro det? Er det slik en ekte lærhomse oppfører seg? Skal ikke en barsking i SM-miljøet være tøff, hard og følelseskald? Mer feil kan man vel neppe ta. De viser følelser på lik linje med oss andre. It-is.no portrettintervju 19.9.2000.